U ook een website met gratis video, webshop, drukwerk, fotoshoot, reclameborden, etc? Check de actiepagina!

Werkwijze

De werkwijze van Pitch op Video is erop gericht om jou zo kort en krachtig mogelijk te portretteren. Want, zoals ze zeggen in Engeland, ‘you never get a second chance to make a first impression’. De eerste indruk móet goed zijn. Daarom hanteren we bij Pitch op Video een zorgvuldige werkwijze, die bestaat uit 4 delen:

  1. Het op papier zetten van de tekst. Elke pitch mag niet (veel) langer mag zijn dan een minuut. Daarom bestaat deze uit drie, maximaal vier presentatieteksten. Voordat de opnamen beginnen, zet jij je teksten op papier. Een presentatie van een minuut betekent dat je honderd tot tweehonderd woorden hebt. Een korte, krachtige presentatie geven is lastig en vergt veel voorbereiding. Zet verschillende versies op papier, slaap er een nachtje over en pas je teksten zo nodig aan. Je kunt bijvoorbeeld vertellen over jouw achtergrond, opleiding, loopbaan, persoonlijkheid, sterke punten of ambities.
  2. Het oefenen. We kunnen het belang van goed oefenen niet goed genoeg benadrukken! Het presenteren van een tekst op papier lijkt makkelijk, maar is een van de moeilijkste dingen die je kunt doen in het leven. Dat weten we uit ervaring. Daarom moet je je teksten van tevoren keer op keer oefenen, net zolang tot je ze als het ware kunt ‘zingen’. Door de teksten met verschillende toonhoogtes, snelheden en intonaties uit te spreken, lijkt het voor de kijker net alsof je deze zojuist bedacht hebt. En komt je presentatie natuurlijk over!
  3. Nadat de teksten goed zijn geoefend, wordt het tijd deze op te nemen. De opnamen vinden plaats op jouw werkplek of eventueel bij jou thuis. Naast de presentatieteksten nemen we ook enkele actieshots op. Deze worden in de montage gebruikt in de overgang tussen de verschillende presentatieteksten.
  4. Na de opnamen worden de beelden in onze studio verwerkt tot een leuke video. We zetten er muziek onder en zorgen ervoor dat het een vloeiend geheel wordt. Deze video leggen we aan je voor in een voorbeeld-versie. Als je er tevreden mee bent, leveren wij hem uit. Als je wilt, krijg je al het gefilmde materiaal weer terug nadat de video is voltooid.
Actieshot Jelma Wiegersma4 Pitch op Video

Actieshot uit de Pitch op Video van Jelma Wiegersma

———————————————————————

Pitch op Video is een onderdeel van VideoDesign.online. Heb je wellicht ook belang bij een van onze andere videoproducten: