U ook een website met gratis video, webshop, drukwerk, fotoshoot, reclameborden, etc? Check de actiepagina!

Wat is een pitch op video?

Een pitch op video is een korte en krachtige presentatie van jezelf, van tevoren opgenomen op video uiteraard. Het is jouw persoonlijke verhaal (verkooppraatje) waarmee je een ander in zo’n 60 seconden overtuigt van je kwaliteiten. Het is een middel bij uitstek om jezelf indrukwekkend te presenteren tegenover een interessante werk- of opdrachtgever.

Pitch op video van Jelma-Wiegersma

Pitch op video van Jelma Wiegersma

Meer kansen met een pitch op video

We willen natuurlijk allemaal zoveel mogelijk uit onze carrière halen. En staan daarom vaak ook in drommen aan de deur van een werkgever, als die een mooie baan of een geweldige klus heeft.
In zo’n geval is een pitch op video een uitkomst. Want in tegenstelling tot al die anderen kun jij je wél op indrukwekkende wijze presenteren aan de hand van een sterk optreden op video. Het is een presentatie, waarmee een potentiële werkgever alvast een goed beeld van jou kan krijgen. In slechts één minuut tijd leert een werk- of opdrachtgever jouw sterke punten en competenties kennen. Als die eerste kennismaking goed bevalt, heb je gelijk een streepje voor op al die andere kandidaten.

Actieshot Jelma Wiegersma Pitch op Video

Actieshot uit de pitch op video van Jelma Wiegersma

Hoe ziet een pitch op video er uit?

De pitch bestaat uit slechts drie of vier tekstblokken, omdat je verhaal natuurlijk niet veel langer dan een minuut mag zijn. Je bedenkt een paar goede zinnen bij alle onderwerpen die in je pitch van belang kunnen zijn. Onderwerpen die aan bod kunnen komen, zijn:

  • studie en opleiding
  • werkervaring
  • speciale vaardigheden
  • geslaagde projecten
  • je manier van werken
  • wat voor jou belangrijk is
  • wat je wilt bereiken
  • jouw unieke kenmerken

Afhankelijk van de situatie gebruik je die stukjes die je nodig hebt. Als je weet dat toekomstige werkgevers in een bepaalde branche veel belang hechten aan de juiste opleiding, ga je extra in op je wapenfeiten tijdens je studie. Of vinden toekomstige werk- en opdrachtgevers in jouw branche het belangrijk dat je zelfstandig bent? Vertel dan over een klus in het buitenland die je geheel zelfstandig hebt uitgevoerd, van begin tot eind.

———————————————————————

Pitch op Video is een onderdeel van VideoDesign.online. Heb je wellicht ook belang bij een van onze andere videoproducten: